Annika Hamrud: Konsten att moderera

Nyligen gick jag en kurs i hur man förbättrar sitt modererande. Det var Sveriges kommunikatörer som arrangerade kursen.

Vi var ett brokigt gäng, men vi hade alla det gemensamt att vi vill bli ännu bättre moderatorer. Några skulle snart hålla i ett viktigt arrangemang och gick kursen för att uppdatera sina kunskaper - och bli peppade inför sina kommande uppdrag. Andra, till exempel jag, kände att det var dags att ta nästa steg i modererandet och gick kursen av den anledningen. 

Eva Åberg var kursledare - och bättre lärare i hur man blir en bättre moderator är svår att hitta.

Skärmavbild 2018-05-27 kl. 10.57.22.png

 

Eva har en bakgrund som journalist på bland annat Rapport men jobbar numera främst som chefsutvecklare. Hon vet precis hur man ska göra för att få publiken att känna sig delaktig, för att få blyga paneldeltagare att ta för sig, och hur man presenterar ett samtal och knyter ihop det på slutet. Hon kan dessutom lära andra hur man bär sig åt för att lyckas med detta!

Efter att ha tränat på att leda samtal och event under två intensiva dagar känner jag att jag verkligen förfinat min metod. Dags att gå ut och möta verkligheten!